Трактори за велике земљопоседнике:  Амерички Џон Дир стигао у Србију

Трактори за велике земљопоседнике: Амерички Џон Дир стигао у Србију

Америчка компанија Џон Дир је дошла у Србију и производиће тракторе за обрађивање великих површина, изјавио је данас министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

„То су трактори за 200, 300 или 500 хектара земље. Свака роба има свог купца, па тако и ови трактори. Неки имају цену најскупљих станова у Београду. Није сваки трактор за све, али за људе са великим поседом су трактори Џон Дир. Иначе, у суботу идем у фабрику која ради ИМТ тракторе у Јерковцу“, рекао је Недимовић гостујући на Хепију.

Говорећи о извозу пољопривредних производа, Недимовић је рекао да се реализује велики извоз у Кину, али и у Индију.

„Чињеница је да на светском нивоу цена говеђег меса није иста као прошле године. Ми се крећемо у оквирима у којим можемо. Људи су имали бикове, али нису знали коме да продају и зато смо изашли са предлогом размене. Нико у Европи нема цену као ми“, казао је министар.

Турска је, објашњава Недимовић, престанак размене образложила политичким разлозима.

„Није само у тој земљи једини проблем. БиХ, такође, има проблема са продајом говеда пошто чак 17.000 грла не могу да продају“, казао је министар.

Како је рекао, Србија је сада на нивоу прошле године која је била рекордна, иако је за 5,7 одсто био мањи принос него прошле године. Каже да је Србију ухватила и велика суша у протеклих 15, 20 дана.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI