У Прањанима симболично обележен Сабор виолиниста

У Прањанима симболично обележен Сабор виолиниста

Горњи Милановац – Добар глас далеко се чује и не може се зауставити, тако је и ове године иако је одложен услед епидемије корона вируса, Сабор виолиниста симболично обележен у Прањанима.

Уз звуке химне „Свилен конац“ подигнута је Саборска застава, са жељом да се следеће године Сабор окупи рекордан број посетилаца.

„Прањани су након прошле године постали место за које зна читава Србија, али и становници ван наших граница. Сабор виолиниста је од изузетног значаја за цео овај крај. Ове године одложен је, јер је здравље свих нас на првом месту, али већ следећег августа очекујемо да најбољи поново укрсте своја гудала на великој позорници“, рекао је председник Саборског одбора, Дејан Ковачевић.

Свечано откривен споменик виолинисти у центру варошице, фото: РИНА

Након дугогодишњег лутања виолина је коначно добила своју престоницу на паданима Сувобора, а у центру Прањана постављена је у скулптура виолинисте коју је је радио академски вајар из Љубовије, Бојан Грујић. Испод статуе, постављена је и табла на којој ће бити уписана сва имена победника. На њој је златним словима уписан Момир Јовановић из Новог Сада, први победник Сабора виолиниста у Прањанима.

„Иако су многи били скептични, Сабор је заживео и победа је донела много тога. Пре свега више посла, али и бољу зараду, јер није исто кад сте прва виолина Србије. Велика ми је част да сам управо ја тај који је први освојио то ласкаво признање. Овакав вид такмичења треба да буде мотивација свим младим виолинистима“, изјавио је Момир.

Уз звуке виолине одиграно је и велико српско коло, из држање дистанце и опет је и овог августа, упркос корона вирусу село Прањани било најживље у овом крају.

 

ТопПрес/ РИНА

Незаобилазно коло на дистанци, фото: РИНА

KOMENTARI