Уведена ванредна ситуација у Крагујевцу

Уведена ванредна ситуација у Крагујевцу

Крагујевац – У Крагујевцу је због повећаног броја заражених коронавирусом уведена ванредна ситуација.

На предлог Кризног штаба, после сагледавања епидемиолошке ситуације, а како би се стало на пут даљем ширењу вируса, градоначелник Крагујевца Радомир Николић је прогласио ванредну ситуацију.

Николић каже да су покушавали да уозбиље ситуацију у нормалним условима, али да ту нема превише ефеката, јер се одређени број грађана не придржава мера.

„Због тога смо решили да све оно што смо до сада препоручивали, сада наредимо. То значи да ћемо у наредном периоду имати два корака враћања уназад, да ћемо морати да се понашамо као када је у Србији владало ванредно стање“, истако је градоначелник.

Како је објаснио, то значи посебно понашање на јавним местима, у угоститељским објектима, у банкама, шалтерима пошта и градске управе.

Николић је навео да је највећи број оболелих међу млађом популацијом, између 17 и 35 година старости, а да су нови центри одакле долази вирус – журке, прославе, матуре, концерти.

У најновијем извештају Института за јавно здравље у Крагујевцу, наводи се да је у том граду потврђено још 50 случајева заразе коронавирусом, а у целом Шумадијском округу регистровано је 60 случајева.

Највише новозаражних је у Крагујевцу, 50, а следе Аранђеловац и Кнић са три, Рача са два и Лапово, Жагубица и Нови Пазар са једним новозараженим.

У Крагујевцу је и тренутно највише позитивних пацијената, 197, док их је у Аранђеловцу 23. У Клиничком центру Крагујевац хоспитализована су 52 пацијента.

Град Крагујевац је претходно затражио од Владе Србије да одобри увођење ванредних мера како би се стало на пут ширењу заразе.

Број оболелих од ковида 19 у Србији расте. У претходном дану још 193 особе је заражено, преминула је једна особа.

TопПрес/ Извор: РТС

KOMENTARI