Вучић: Пензионери ће три пута недељно моћи напоље, родитељи са децом са аутизмом излазиће у било које доба дана

Вучић: Пензионери ће три пута недељно моћи напоље, родитељи са децом са аутизмом излазиће у било које доба дана

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће родитељи који имају децу са аутизмом моћи да излазе у било које време.

Вучић је за РТС објаснио да је првобитно предложено да им се омогући да излазе у шетњу од 18.00 до 20.00 часова, али да ће то ипак бити другачије решено и биће им омогућено да излазе у било које доба дана, али ће родитељи о томе водити рачуна.

Вучић је најавио да се током следеће седмице може очекивати одлука којом би најстаријим суграђанима било омогућено да три пута недељно изађу напоље, у осам сати, али да ће свако од њих моћи да шета само по пола сата, на 300 метара од куће.

„Сада тражимо начин да им омогућимо да изађу бар три пута недељно, али за то морамо да одвојимо осам сати, да не бисмо стављали све у сат, два или три, што би било катастрофално, осим ако није рано ујутро“, рекао је Вучић.

Он је додао да би то време за пензионере свакако било у току полицијског сата, јер не смеју да буду са другима у контакту.

„Могу да буду сами. Најмање шест, или осам сати да одвојимо, за свакога максимално пола сата, на 300 метара од куће, три дана недељно“, рекао је Вучић.

Он је навео да се таква одлука може очекивати следеће недеље.

„Али, мораћемо и ту да заштитимо све, пратићемо и сваком ко нема маску, гледаћемо да обезбедимо маску, хируршку или епидемиолошку, када изађу напоље“, рекао је Вучић.

Ипак, и поред тога, моли пензионере да ни тада не излазе ако немају потребу.

Свестан је, додаје, да најстарији после месец дана боравка само у становима и кућама, губе стрпљење и да им је тешко, али понавља да је све урађено како би се управи њихови животи сачували и како они не би били изложени ризику.

Вучић је додао да је срећан што највећи број пензионера, старијих од 65 година дисциплиновано поштује мере државе.

У Србији је у последња 24 сата код још 441 особе регистрован вирус корона, укупно 4.465 оболелих од Ковида 19, а преминуло је још девет особа, укупно 94.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI