За медије 310 милиона динара

За медије 310 милиона динара

Министарство културе и информисања Србије расписало је данас 10 конкурса из области јавног информисања за 2021. годину за које је опредељено 310 милиона динара, што је највиши износ до сада.

У саопштењу се наводи да је први пут ове године расписан Конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који промовишу и афирмишу теме из области културе.

Расписани су и конкурси за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја: за радио, телевизије, за штампане медије и сервисе новинских агенција, за садржаје који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији Косова, затим на језицима националних мањина, намењених особама са инвалидитетом, припадницима српског народа у земљама региона, као и организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда.

Конкурси, који трају до 12. фебруара, расписани су ради пружања финансијске подршке медијским садржајима који доприносе остваривању јавног интереса у области јавног информисања, као и за суфинансирање пројеката организовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповим, унапређивања професионалних и етичких стандарда промовишу.

Одлуке о расподели средстава биће донете најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса.

Министарство културе и информисања позива новинарска и медијска удружења, која су регистрована најмање три године пре датума расписивања конкурса, да предложе чланове конкурсних комисија, као и медијске стручњаке заинтересоване за учешће у раду комисија да се писаним путем пријаве.

Детаљне информације и потребни формулари налазе се на линку: https://www.kultura.gov.rs/konkursi/30/type/5.

ТопПрес/ Извор: ФоНет

KOMENTARI