Заседао Општински штаб за ванредне ситуације општине Топола: Ево шта је предузето

Заседао Општински штаб за ванредне ситуације општине Топола: Ево шта је предузето

Топола –  Услед новонастале ситуације изазване појавом корона вируса и проглашења ванредног стања на територији Републике Србије, јуче је одржана ванредна седница Штаба за ванредне ситуације општине Топола. Тим поводом на седници је утврђено актуелно стање и предузете су одговарајуће мере и активности, објављено је на сајту општине Топола.

Прва и основна информација је да на територији општине Топола нема заражених од вируса COVID 19, као ни лица за које се сумња на постојање заразе.

Дом здравља «Свети Ђорђе» у Тополи је предузео све потребне мере у циљу превентивног деловања, односно у оквиру установе (Служба за општу праксу) одређен је простор за изолацију лица која се јаве ради могуће заразе и утврдио процедуру за поступање у таквим случајевима.

Председник општине Топола у улози команданта Штава за ванредне ситуације упутиће захтев надлежним републичким службама за редовно достављање извода за лица са пребивалиштем на територији општине Топола која су због преласка границе Републике Србије у обавези да поштују меру самоизолације, како би Општина Топола могла да предузме потребне и обавезујуће мере на основу проглашеног ванредног стања.

Препоручује се свим угоститељским објектима и другим радњама на територији општине Топола, а због увођења ванредног стања на територији Републике Србије, да у току радног времена НАЈДУЖЕ РАДЕ ДО 20,00 ЧАСОВА, речено је у саопштењу Општинског штаба за ванредне ситуације.

ТопПрес

 

KOMENTARI