Аранђеловац – Васпитачица из Предшколске установе „Дуга“ у Аранђеловцу са групом деце враћала се из оближњег парка и најпре сама стала насред коловоза да заустави саобраћај, али упркос њеном упозорењу, чак и пешачком прелазу, возач ју је ударио, прегазио преко стопала и наставио својим путем! Иако повређена васпитачица је устала и престрављену дечицу довела до вртића на сигурно, пише Информер.рс.

Све се то догодило прекјуче око 11 сати у Улици војводе Путника испред самог објекта ПУ „Дуга“ а ову вест потврдила је и Јелена Живановић, помоћник директора ове предшколске установе која се јавно захвалила колегиници на савесном чину. Водила је старију групу од 20 деце у парк, у оквиру редовних активности, и при повратку, зауставила је саобраћај, како то, иначе чинимо. Али, непажњом возача или његовом нестрпљивошћу, ударио је директо у њу. Срећа у несрећи је што су деца чекала у делу парка да пређу улицу. Желим да јој захвалим јер је одмах након ударца устала и превела децу преко улице и одвела их до собе- рекла је Живановић за ТВ Шумадија. Васпитачица Славица због природе повреда завршила је у гипсу и предстоји јој дужи опоравак.

– Добро је што се то мени догодило и да ниједно дете тада није било поред мене – рекла је својим колегиницима. О њеном подвигу бруји цео град. На друштвеним мрежама сви је поздрављају, честитају за храброст и одговорност, предлажу за награду Града, али уједно још више негодују због бахатог возача и апелују на полицију да га што пре пронађу и казне.

– Возач је отишао са лица места и неће сносити никакве последице. Васпитачица је у тренутку шока гледала само како да помери децу која су вриштала и није запамтила таблице. Колики нечовек можеш бити да у оваквој ситуацији даш гас и одеш као да ништа није било. Е такви први бацају дрвље и камење на све наше колегинице. И још једна ствар. Ово није први подвиг и херојство једног васпитача, али се о томе никада не пише и не помиње, а васпитачи са мастер дипломама остаће заувек „тете које чувају децу“ а не васпитно-образовни радници на истој лествици као и сви други просветни радници – гласи један од коментара из групе на друштвеним мрежама.

Други критикују непоштовање саобраћајних прописа и апелују да полиција уведе дежурства и поред вртића.

– Све више је нервозних и бахатих возача у граду. Много њих не стаје ни колицима са бебама на пешачким прелазима, јурцају, блокирају оно мало тротоара што град има – коментаришу Аранђеловчани.

Улица војводе Путника осим саобраћајних знакова има јасно обележен пешачки прелаз и лежећег полицајца да би возачи успорили, а додатни проблем како је рекла директорка ПУ „Дуга“ представља и паркирање аутомобила.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс