Јубиларна, 20. летња кампања Института за трансфузију крви Србије и Црвеног крста Србије под слоганом „Обојимо лето у црвену боју“ почиње данас и трајаће до 31. августа.

„Част да акцијама добровољног давања крви свечано отворе овогодишњу кампању данас ће имати две београдске општине – Вождовац и Палилула”, изјавила је за Танјуг Мирјана Кнежевић из Института за трансфузију крви Србије.

Она је навела да ће првог дана летње кампање два трансфузиолошка аутобуса бити постављена испред Стадион шопинг центра од 13 до 17 часова и испред тржног центра Big fashion од 10 до 15 часова.

“Јубиларна Летња кампања ће трајати три месеца, све до 31. августа. Током овог периода више од 40 градова и општина у Београду и Србији, на преко 350 акција, надметаће се за престижну титулу ‘Шампион солидарности’. Плакета за најуспешније биће уручена на свечаном новогодишњем пријему”, рекла је Кнежевић.

Навела је да је континуирано прикупљање довољних количина крви, минимално 300 јединица свакога дана, у летњем периоду изузетно тежак задатак и да једино заједничким снагама можемо успешно да одговоримо на овај изазов.

Додала је да ће, као и до сада, сви добровољни даваоци крви добити годишњу чланарину за бибилиотеку као мали знак пажње.

ТопПрес/ Извор: Танјуг