Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Крчкају се гулаши, почела друга Липовачка гулашијада, учествује преко 50 екипа (ФОТО)
Вести

Крчкају се гулаши, почела друга Липовачка гулашијада, учествује преко 50 екипа (ФОТО)

64

Топола – У селу Липовац код Тополе око 10 часова почела је друга Липовачка гулашијада. Према речима организатора учешће на овој манифестацији узело је преко 50 екипа из читаве Србије а две екипе дошле су из БИХ и Македоније. На самом почетку манифестације присутне је поздравио први човек општине који је овом приликом истакао да ће Липовачка гулашијада бити сврстана у календар манифестација ове општине.

Ђорђе Ђорђевић, један од организатора рекао је да гулашијада из године у годину прераста у једну озбиљну манифестацију са све бољом организацијом.

“Прошле године смо пробили лед, био нам је први пут и могу слободно рећи да смо били бојажљиви како ће све проћи, да ли ће бити добар одзив. Већ тада је било око 30 екипа, а ове године смо скоро дуплирали тај број, 53 екипе је за сада овде а неколико њих ће доћи касније. Задовољни смо како све протиче за сада, засигурно има недостатака али све ћемо то упеглати за следећу годину и што је најважније надам се да ће остати записано да смо добри домаћини и да су из овог села сви отишли задовољни”, рекао је за ТопПрес Ђорђе Ђорђевић.

Ове године на Гулашијади су и жене из Удружења жена са својим производима, а на игралишту у школском дворишту где се ова манифестација одржава је и шатра са музиком.

На више локација се пеку прасићи а бројне екипе подложиле су своје котлиће и полако корак по корак припремају гулаш који се крчка неколико сати.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup