Топола – У Горњој Трнави овога викенда одржавају се сеоске спортске игре, после неколико година паузе. Према речима организатора управо овако нешто је било потребно младима на селу а локална самоуправа је са задовољством подржала иницијативу да се у два дана млади такмиче у 14 дисциплина.

Сеоске спортске игре званично је отворила Данијела Дамњановић, члан општинског већа за спорт, младе и односе са јавношћу.

Фото: ТопПрес

„Велика ми је част што имам прилику да вас поздравим испред општине Топола.
Сеоске спортске игре које организује Спортски савез наша локална самоуправа је са великим задовољством подржала, јер нам је циљ да млади остану на селу, да оваква окупљања заживе и да сви заједно негујемо здрав дух у здравом телу. Како смо чули, имате прилику да се такмичите у 14 дисциплина а пријављени су спортисти из 18 села наше општине. Желим вам пуно успеха у овим дисциплинама, да се лепо забавите, дружите и да оваква окупљања заживе и да их буде све више“, рекла је Данијела.

Фото: ТопПрес

Она је након званичног отварања уручила захвалнице представницима Месних заједница.

Првог дана такмичења на програму су биле следеће дисциплине: футсал (мушкарци), одбојка (жене), стрељаштво, бацање камена са рамена, обарање руку, полигон, скок у даљ и крос.

Данас се спортисти такмиче у  футсалу (жене), одбојци (мушкарци), рукомету (мушкарци и жене), баскету (мушкарци и жене). Такође ту је и  шах, стони тенис, надвлачење конопца, скакање у џаку, бацање камена са рамена, обарање руку, полигон, скок у даљ и крос.

Фото: ТопПрес

У поподневним часовима најбољима по дисциплинама уручиће се пехари и медаље.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес