Припадници саобраћајне полиције привремено су одузели 188 возила од учинилаца тежих прекршаја који су, у највећем броју случаја, управљали возилом без возачке дозволе одузете због казнених поена и возача који су управљали возилом за време трајање мере забране управљања.

У саопштењу МУП-а навели су да је 23 возила одузето на територији Полицијске управе у Београду, 21 возило на територији Полицијске управе у Шапцу, док је двоцифрен број возила одузет и на територији полицијских управа у Новом Пазару (13), Суботици (12), Ваљеву, Панчеву и Смедереву (по 11).

Министарство унутрашњих послова скреће пажњу да је највећи број возила, око 36 одсто, одузет од учинилаца прекршаја који су млађи од 30 година.

Поред 161 путничког возила, припадници саобраћајне полиције привремено су одузели и 11 бицикала, 10 мотоцикала, три тешка теретна возила, два трактора и једно запрежно возило.

Подсећамо да се мера одузимања возила примењује према учиниоцима тежих прекршаја који су у претходне две године најмање два пута правноснажно осуђивани за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја.

ТопПрес/ Извор: Танјуг