Министарство привреде објавило је данас јавни позив за доделу бесповратних средстава послодавцима укљученим у дуално образовање који обучавају ученике којима је завршна школска година 2024/2025. на дуалним образовним профилима.

Јавни позив је отворен до 12. септембра ове године.

Позив је објављен у оквиру Програма подршке јачању капацитета послодаваца укључених у дуално образовање у 2024. а који спроводи Министарство привреде у сарадњи са Канцеларијом за дуално образовање и Национални оквир квалификација.

Укупно расположива бесповратна средства за реализацију програма су 50 милиона динара и она се могу користити за финансирање дела накнаде за учење кроз рад коју послодавци исплаћују ученицима који похађају завршну школску годину у школској 2024/2025. години на дуалним образовним профилима или за суфинансирање инструктора за учење кроз рад.

Право да се пријаве на конкурс за доделу бесповратних средстава имају послодавци који имају потврду о испуњености услова за учење кроз рад и закључен уговор о дуалном образовању и који могу да добију бесповратна средства сразмерно броју ученика завршне године школовања, а која по ученику не може бити мања од 17.000 динара.

Пре закључења уговора са Министарством о додели бесповратних средстава послодавац је дужан да отвори посебан наменски рачун код Управе за трезор.

Позив и пратећа документација су објављени на интернет страници Министарства привредеКанцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, као и на Порталу предузетништва.

ТопПрес/ Извор: Танјуг