Топола – У Тополи је данас одржана шеснаеста седница Општинског већа на којој се нашло преко 50 тачака. Највише речи било је о тренутној хидролошкој ситуацији.

фото: ТопПрес

„Имали смо преко 50 тачака дневног реда, јер се због свих догађања накупило материјала. Углавном је највише тачки било везано за инфраструктурне радове, за разне новчане помоћи. Било је и неколико тачака везаних за водоснабдевање, директорка је објаснила како излазе на крај са новонасталом ситуацијом. Усвојили смо и њихов извештај шестомесечни, разматрали смо и иницијативу грађана, која је пристигла на дневни ред. ЈКСП предузима све потребне радње како би ову тешку ситуацију што лакше поднели,“рекла је за ТопПрес, Јасна Вуковић председница општине Топола.

Јасна Вуковић, председница општине Топола, фото: ТопПрес

Директорка ЈКСП Топола, Маријана Вујичић нагласила је да је тешка хидролошка ситуација и у околним општинама, али да њихово предузеће чини све што је потребно како би последице суше што више ублажили.

„И даље је тешка хидролошка ситуација у Тополи, падавина нема, тренутно имамо три групе искључења једна група обухвата део Винче – Лајкова, Метеризе,  Пласковац, друга група Винча – Велико поље, Липовац, трећа група Жабаре, Митровчић, Ваганац, у граду је рестрикција од 22 до 6 а викендом до 8 ујутру. Радимо на додатним количинама воде,  бушотине су нам приоритет, у потезу Купусари су пронађене количине воде које су економски исплативе, али законска процедура се мора испоштовати. У почетку су били потребни елаборати, испитивања квалитета за које су потребна четири годишња доба, затим израда пројектно техничке документације, додатна средства за повезивање. Имамо елаборате, испитивања су завршена, при крају је и документација остаје само да се изведу радови на повезивању. Ова година је специфична, велике су суше и много већи системи од наших су у проблему,“казала је Маријана Вујичић, директорка Јавно комунално стамбеног предузећа Топола.

Маријана Вујичић, фото: ТопПрес

На Дневном реду се нашло и низ појединачних захтева за санације путева и разне врсте финансијских помоћи.

ТопПрес

фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес
фото: ТопПрес