Топола – У Горњој Трнави, Месној заједници Витлина протеклог викенда одржана је прва Трнавачка гулашијада. За такмичење у припреми гулаша пријавиле су се 22 екипе а пред судијама није био лак задатак. Организатори с поносом истичу да је овакво окупљање било потребно пре свега због младих у селу а идеја за организовање манифестације потекла је од Фудбалског клуба „Витлина 2023“ и Ловачког друштва „Витлина“.

„Доста нам је деце остало на селу, помажемо им да идеје које замисле реализују. Имамо трнавачке бисере, ракијаду сада и гулашијаду, велика је ствар за ово село да је одзив добар да су млади носиоци. Идеја нам је да направимо овде једну играоницу за нашу мању децу и да направимо једну бину“, рекао је Мома Васиљевић.

Фото: ТопПрес

Манифестацију је свечано отворила Данијела Вељовић испред Туристичке организације Србије са директорком Туристичке организације „Опленац“ и председницом општине Топола. На самом отварању посетиоци су имали прилике да уживају и у наступу КУД „Опленац“ из Тополе.

„Манифестације су јако важан сегмент туристичке понуде Србије и оно што показују статистички подаци јесте да управо велики број туриста долази у Србију због различитих манифестација јер воле да уживају у природи, богатству наших села и аутентичности краја. Манифестације окупљају и захваљујући њима село живи“, рекла је Данијела Вељовић.

Данијела Вељовић, фото: ТопПрес

На првој трнавачкој гулашијади победу је однела екипа „Жали Боже месо“   из Шума , док је друго место припало екипи „Сва срећа без вештине“ из Доње Трнаве. Треће место освојили су „ЛГ-ФК „Витлина“из Горње Трнаве.   Највеселији штанд имала је екипа из Винче.   Најуређенији штанд био је код  екипе „Шумадијска јаја“.

„Добра организација, лепо дружење, остали смо овде цео дан, уживали смо и за први пут све похвале. Већ смо били на гулашијади у Липовцу, имала је и у Рајковцу, лепо је што се села буде, што имају оваква дружења и даће Бог да их буде још и више. Лепо је време, сезона одмора па зашто то не искористити на један овако леп начин“, каже један од посетилаца ове манифестације.

ТопПрес

 

Судија на гулашијади, Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA