Фото: ТопПрес

Топола – Поред донекле побољшане хидролошке ситуације, потрошачима воде на систему водоснабдевања ЈКСП “Топола” се препоручује максимално рационална потрошња воде, речено је на данашњој 30. ванредној седници Штаба за ванредне ситуације општине Топола.

Са свих изворишта доток воде износи 24 литра у секунди, док је потрошња корисника који су тренутно укључени 27 литара. Јуче од 14 часова су укључена насеља Винча, Пласковац, Липовац и Метеризе. Мора се рећи да у Пласковцу и Липовцу још увек сви корисници нису добили воду. Све већи проблем представљају учестале хаварије. Тренутно у граду има пет хаварија. Екипе ЈКСП “Топола” су на терену и раде на њиховој санацији.

С обзиром да доток воде из Јарменоваца опада и да сви корисници на доводу нису добили воду, тешко је у овом моменту дати план укључења насеља Жабаре, Митровчић и Ваганац. За то је потребно санирати кварове, стабилизовати водоснабдевање у укљученим селима и поновимо што рационалније трошити воду за пиће, јер даља укључења зависе како од дотока, али тако и од интезитета пражњења резервоара Опленац.

По распореду, возило ЈКСП “Топола” данас је било на локацији Жабаре. Оба возила Војске Србије, по утврђеном плану, питком водом снабдевала су Митровчић и Ваганац, саопштено је из службе за односе са јавношћу општине Топола.

ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA