Влада Србије донела је данас Уредбу о измени Уредбе о утврђивању Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Србије за ову годину, за шта је обезбеђено 950 милиона динара.

Усвајањем ових измена омогућен је наставак реализације Програма с обзиром на то да је на Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава пристигао велики број пријава које испуњавају услове, наводи се у саопштењу Владе Србије. Влада је усвојила и Закључак о усвајању Програма подршке економском развоју мање развијених општина кроз развој породичног и женског предузетништва на селу.

Овим програмом се реализује један од основних циљева Владе Србије – подршка у спровођењу мера у циљу економског и политичког оснаживања жена, које подстичу женско предузетништво и економско оснаживање жена из осетљивих група, а едукативни и подстицајни програми утичу на подизање свести за активно учешће жена у политици и јавном животу.

Програмом се утврђују циљеви, корисници и намена средстава, финансијски оквир, начин реализације, закључивање уговора, праћење реализације Програма и извештавање.

На седници је донета измењена Одлука о привременој забрани увоза пелета од дрвета додатних 90 дана, имајући у виду да поремећаји на тржишту тог производа још нису отклоњени, мада су ефекти забране приметни у последњих 30 дана.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA