Топола – Испред једне стамбене зграде у Тополи постављене су куке доброте, на које станари свакога дана окаче по неколико кеса за оне који немају. Овај хумани гест покренула је управница стамбене зграде а сви станари па чак и комшије прихватили су идеју и помогли у реализацији.

„Идеја је била моја, али Јелена и Биља су ми помогле као и наш Лале који је био задужен за оне теже послове а то је било фиксирање овог паноа. Ово је један леп гест, да се наша Топола подигне и да све што нам не треба донесемо овде а онај који нема нека понесе. Све комшије су подржале сви станари такође, доносе и каче. Уредили смо и простор око зграде, засадили смо цвеће, посади ћемо и воће, жеља нам је и да зграду препокријемо да не прокишњава“, рекла је Светлана Николић Петровић, управница зграде принца Томислава бр. 15 у Тополи.

Светлана Петровић, управница зграде, фото: ТопПрес

Њене пријатељице и станарке комшинице имају само речи хвале за овако нешто и са поносом истичу да је простор испред њихе зграде најлепши управо због овог новог детаља.

„Доста људи је пролазило овом улицом у данима Опленачке бербе, сви су застали и рекли да је прелепо, похвално и да им се свиђа. Ми сви смо ово подржали, доносимо и остављамо све што је у нашем дому вишак, сада је хладно време, можда некоме треба јакна, вунене чарапе, није срамота оставити, а још мање срамота узети. Боље ставити овде, чисто је, културно него бацати у контејнер“, каже Рада Петровић.

Рада Петровић, фото: ТопПрес

Станаре и њихово хумано дело похвалила је и председница општине Топола, која је том приликом истакла да ће локална самоуправа помоћи и подржати све добронамерне идеје и пројекте.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA