Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Упис ученика у средње школе данас и сутра, у првом кругу распоређено 57.628 будућих средњошколаца
Вести

Упис ученика у средње школе данас и сутра, у првом кругу распоређено 57.628 будућих средњошколаца

384

Упис ученика у средње школе обављаће се данас и сутра, а у првом кругу распоређено је 57.628 ученика, саопштило је Министарство просвете.

Упис ће се обављати на два начина: електронским путем преко портала “Моја средња школа”, од данас у 8 часова до сутра до 15 часова и непосредно у школи у коју је ученик распоређен (осим за музичке и балетске школе) данас и сутра од 8 до 15 часова.

У првом кругу распоређено је 57.628 ученика, а у једну од прве три жеље распоређено је 83,63 одсто ученика, што је добар резултат, јер су ученици и њихови родитељи или други законски заступници добро сагледали успех и остварене бодове на завршном испиту, наведено је у саопштењу.

По првом опредељењу распоређено је 36.115 ученика, по другом 7.963, а по трећем 4.116 ученика.

Сваки ученик је имао право да искаже 20 различитих опредељења за образовне профиле.

У четворогодишње образовне профиле уписано укупно је 48.324  ученика, од чега у гимназије 15.124, док је у трогодишње образовне профиле уписано 9.304 ученика.

После првог уписног круга, нераспоређени ученици, њих 1.125,  имају могућност да се у другом уписном кругу упишу на преостала слободна места.

У четворогодишњим профилима преостала су  8.182 места, док је у трогодишњим тај број 4.308.

Ученици који из здравствених и објективних разлога нису полагали завршни испит у јунском року моћи ће то да ураде 13, 14. и 15. августа.

Коначни резултати расподеле ученика по средњим школама и образовним профилима објављени су у петак на порталу Моја средња школа (www.mojasrednjaskola.gov.rs), два дана раније него што је то предвиђено школским календаром.

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup