Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Поларна зима стиже следеће недеље, дебели минус до 10. марта
Вести

Поларна зима стиже следеће недеље, дебели минус до 10. марта

arhivska fotogrfija top pres
15

Температура ће за недељу дана ићи и до минус десет, наводи метеоролог Ђорђе Ђурић.

– Облачно време са суснежицом и снегом очекује нас данас, док нас већ сутра ујутру у низијама очекује снег. Током среде и четвртка биће кишовито у целој Србији, а у петак ће доћи до отопљењења. Од наредне недеље долази нам поларна зима и ледени талас са снегом и ледом, а температура ће ићи и до минус 10 степени. Када је реч о овој недељи, смењиваће се киша и снег.

– Током већег дела седмице очекује нас облачно време, уз повремену кишу. Снег ће падати у планинским пределима, а највише снега биће у источној Србији, посебно у Тимочкој и Неготинској крајини, где ће нападати и до 10 центиметара снега. Остатак Србије ће бити кишовит. Биће велика разлика између температуре на северу, где ће бити око два степена, и југу државе, где ће бити око 10 степени Целзијусових – наводи Ђурић.

Како најављују метеоролози, крај фебруара би могао да буде најхладнији део зиме, јутарне температуре ићи ће и испод минус 10 степени. Дугорочне прогнозе показају да ће хладни талас наставити и почетком марта.

РХМЗ предвиђа да од данас па до 10. марта само пет дана неће падати снег, а тек након 10. марта следује пораст температуре и престанак снежних падавина.

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење које је на снази до 21. фебруара.
„Током ноћи понедељак на уторак, у уторак и среду у источним крајевима Србије очекује се формирање снежног покривача висине од 10 до 20 цм, локално и више.У планинским пределима даље повећање висине снежног покривача и уз јак ветар стварање снежних наноса”, наводи се у упозорењу.

ТопПрес/ Извор: Курир/Агенције

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup