Агенција за безбедност саобраћаја апеловала је данас на возаче да у зонама школа додатно буду опрезни и да у близини пешачких прелаза возе спорије имајући у виду да је саобраћај појачан због завршетка зимског распуста и повратка са одмора.

Како се наводи у саопштењу, ограничење брзине у зони школе 30 километара на час и свако прекорачење те брзине драстично смањује могућност да се избегне незгода због продужетка зауставног пута и значајно утиче на последице саобраћајне незгоде.

Апелује се и на родитеље који довозе и одвозе децу у школу да заустављање и паркирање обављају на местима прописаним за то и да својим примером уче децу безбедном понашању у саобраћају.

„Агенција за безбедност саобраћаја апелује на све возаче да поштују саобраћајне прописе и препоруке, да брзину кретања прилагоде условима саобраћаја и стању пута, као и временским условима, да држе безбедно одстојање и да својим понашањем не угрожавају себе и друге учеснике у саобраћају“, истиче се у саопштењу и свим ђацима жели срећан почетак другог полугодишта.

ТопПрес/ Извор: Танјуг