ilustracija,Thinkstockilustracija,Thinkstock

У претходна два дана у акцији „Аурора“ која је спроведена на територији више полицијских управа у Србији у циљу сузбијања општег криминала ухапшено је 270 особа, заплењено око 30 килограма нарокотика и већа количина оружја. У Крагујевцу је по разним основама „пало“ 11 лица.

Полиција је запленила око 25 килограма марихуане, 254 грама хероина, 720 грама кокаина, 4,1 килограм амфетамина, 580 таблете екстазија, 578 комада разних таблета и око 70 килограма кофеин-хидрида који се користи за увећавање масе опојних дрога. Полиција је у Бору открила и лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима.

Одузето је и 13,5 килограма експлозива у патронама, килограм барута, 68 пушака од чега су три аутоматске, 46 пиштоља, пет револвера, самострел, ручна бомба, детонирајући штапин, као и 5.694 комада муниције различитог калибра.

Осумњичени се терете да су починили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, за кривична дела из области имовинских деликата, превара, уцена, отмица, угрожавање сигурности, изнуда, насилничко понашање, насиље у породици, тешка телесна повреда, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, фалсификовање исправе, зеленаштво….

Полиција је, по налогу надлежних тужилаштва, кривичне пријаве у редовном поступку поднела против 277 особа.

У току акције одузето је 234.120 динара и 13.875 евра, а пронађено је и 20 украдених возила.

Хапшења у Крагујевцу

Крагујевачка полиција ухапсила је три особе осумњичене да су испред једног локала у граду у тучи нанели тешке телесне повреде оштећеном. Ухапшени су Н.Ћ. (1999), С.М. (1998) и Н.П. (1999). Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

Ухапшене су и две особе осумњичене да су из предузећа „Ливница Топола“ септембра и новембра прошле године, са још једним осумњиченим против кога је поднета кривична пријава у редовном поступку, украле бакарне каблове. Ухапшени су Д.В. (1968) и А.Ф. (1968). Сумње се да су ухапшени на овај начин оштетили предузеће „Ливница Топола“ за 200.000 евра. Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Полиција је приликом претреса код ухапшених Д.Т. (1998), Г.З. (1998), Н.В. (1994), В.Ј. (2001) и М.З. (2000), пронашла марихуану. Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Ухапшен је и Ђ.П. (1997), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Приликом претреса стана осумњиченог пронађено је и одузето 100 комада таблета екстази. По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Јована Младеновић