Ивањица – Драган Брадић Сергије (1967) избављен је из јаворског потока и земунице у којој је провео више од шест месеци. Где живи овај Јаворац, случајно је открио Драган Стаменић, који је кресао трасу далековода кроз густу шуму.
Данас је покренута акција коју подржава и локална власт са циљем да ова напаћена душа добије кров над главом и нађе свој мир.

Сви они који желе да помогну могу донирати средства на следећи рачун: 205-9001027854833-25.

Средства ће бити утрошена за помоћ у збрињавању Драгана Брадића Сергеја, ратника са Кошара и бескућника са Јавора.

Фото: ГЗС

Митровић: Пронашли смо Сергија у јаворском потоку и збринули човека, даћемо му шансу за нови живот

Драган Брадић Сергије (1967) избављен је из јаворског потока и земунице у којој је провео више од шест месеци. Где живи овај Јаворац случајно је открио Драган Стаменић, који је кресао трасу далековода кроз густу шуму.

,,Осетио сам мирис дима и кад сам сам кренуо у том правцу, испод једне букове извале угледао сам ватру и земуницу покривену целофаном. Остао сам у шоку када сам угледао Сергија, човека кога одлично познајем и којег сам често виђао у надници. Нико живи није знао да он нема крова над главом и да спава усред шуме у земуници. Он је то вероватно крио, а ја га знам као човека који је свима помагао, куповао је печурке по Јавору имао је пара много. Свима је давао и пропао вероватно. Знам да је био по ратишту од Босне до Косова, последњи пут вратио се са Кошара рањен” – прича Стаменић за ГЗС.

Драган је месецима ноћевао у импровизованој земуници, коју је сам направио. Преживљавао је од хране коју нађе у природи, печурака, боровница и дивљих јагода.

Председник општине Ивањица Момчило Митровић, фото: ГЗС

,,Нисам имао куд. Остао сам без куће и земље. А радио сам као црнац, издржавао оца и мајку. Косио сам ручно по четрес` коса ливаде. Али остао сам без ичега, било ме је срамота да тражим помоћ од било кога, склонио сам се овде и мучим своју муку. Али готов сам, осећам да ми се ближи крај, снег ме жива затећи неће. Пет дана хлеба нисам видео , вечера су ми две печене јабуке. Јуче сам ручао један компир и то је све. Ложим ватру по сву ноћ да отерам медведе и да се мало угрејем ” – испричао је Драган недавно за Глас западне Србије, у разговору са аутором емисије „Нећете веровати” Гвозденом Николићем, првим новинаром који је дошао до овог усамљеног човека.

Након што је јавност узнемирила вест о „човеку из шуме”, реаговала је управа општине Ивањица. Председник општине Момчило Митровић, као и Драганове комшије, сазнали су из медија да Драган спава у планини.

Драган Брадић Сергије, фото: ГЗС

,,Исте ноћи смо отишли на Јавор и убедили га да крене са нама. Сместио сам га у интернат, позвао лекаре да га прегледају и виде како стоји здраствено. Био је видно исцрпљен, једва се кретао. Све смо предузели да помогнемо и да га збринемо . Много часних људи нам се јавило да помогне и урадићемо све што можемо за овог човека. Он има велику шансу да почне нови живот, помоћићемо му у томе” – рекао је Митровић за ГЗС.

Вечерас у Дневнику западне Србије емитоваћемо нови прилог о Брадићу, где је сада и како се осећа после свега.

ТопПрес/ ГЗС