Аконтна цена малине скочила на 165 динара

Аконтна цена малине скочила на 165 динара

Хладњача „Станић“, једна од највећих откупљивача малина у Србији, подигла је аконтну откупну цену овог воћа на 165 динара по килограму.

Председник Асоцијације произвођача малина , Добривоје Радовић , позвао је и друге откупљиваче да то учине јер је малина ове године првокласна и нема разлога да се не испоштују захтеви произвођача.

Он је навео да још увек има места где се малина плаћа испод сваке цене, јер су произвођачи узимали средства за заштиту и други репроматеријал па их откупљивачи сада ‘’уцењују’’ . Да малина вреди и више од понуђене цене хладњаче ‘’Станић’’ сведочи француска компанија ‘’Дескур’’ која купује ‘’црвено злато’’ по 186 динара. Због тога у име Асоцијације малинара Србије, Радовић позива произвођаче да не предају малине по нереалним ценама, али и Комисију за заштиту конкуренције да утврди да ли постоји откупљивачки монопол који обара цену овог воћа.

Асоцијација малинара Србије неће одустати од својих захтева каже радовић а на првом месту да килограм овогодишње малине буде 1,45 евра.

Осим малинара и произвођачи купина нису задовољни понуђеном ценом која се креће око 50 динара по килограму.

ТопПрес/Извор:  Инфо Лига

KOMENTARI