Крагујевац –  На делу брзе саобраћајнице Баточина – Крагујевац, на локалитету Никшићко брдо, активирало се клизиште због чега је дошло до оштећења десне саобраћајне траке у смеру ка Крагујевцу, речено је данас Танјугу у Путевима Србије.

Саобраћај се одвија левом саобраћајном траком, док је десна затворена за саобраћај према постављеној саобраћајној сигнализацији.

Представници Путева Србије и Института за материјале Србије су одмах по настанку клизишта изашли на терен како би сагледали проблем и предложили мере санације.

Путеви Србије су предузели све неопходне мере за безбедно одвијање саобраћаја и дали налог за предузимање хитних и неодложних припремних радова на насталом клизишту.

Путеви Србије апелују на све учеснике у саобраћају да посебно буду опрезни у зони клизишта и да поштују привремену саобраћајну сигнализацију и брзину прилагоде условима на путу.

То јавно предузеће подсећа да је изградња брзе саобраћајнице Крагујевац – Баточина започета још 2009, када је била у надлежности Националног инвестиционог плана, а да је преузета од стране Путева Србије 2014. године, када се приступило завршетку изградње.

Цела деоница Крагујевац – Баточина је завршена крајем октобра 2020. године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг