Српска напредна странка (СНС) донела је данас одлуку да кандидује Александра Вучића за председника Републике Србије, саопштила је данас потпредседница напредњака Ана Брнабић.

Брнабић је, након седнице Председништва СНС, казала да је Александар Вучић кандидат коалиције „Александар Вучић заједно можемо све“.

Захвалила се партнерима СПС-у, ЈС-у, СВМ на томе што су подржали СНС у овоме и што заједно са другим странкама и покретима изаћи у широј коалицији са кандидатом Вучићем. „Као странка смо причали претходних недеља и нисмо се двоумили ко треба да буде наш кандидат. Дела су изабрала кандидата, и она најбоље говоре, говоре све“, истакла је она.

Брнабић је казала да СНС има не само одличног, већ убедљиво најбољег кандидата.

„Како год окренете избори неће бити лаки, нису никада игра и они су озбиљна ствар посебно у овако тешким и комплексним временима. Утолико нам је драже што је наш кандидат Вучић“, поручила је она указујући да је циљ убедљива победа.

Брнабић: Циљ историјска победа Вучића, већ у првом кругу

Потпредседница СНС Ана Брнабић поручила је данас да је циљ коалиције око те странке да њихов председнички кандидат, Александар Вучић оствари најубедљивију победу, већ у првом кругу избора, додајући да ће водити позивитну кампању, у којој ће истаћи резултате, као и планове и визију Србије у наредном периоду.

“Циљ нам је најубедљивија победа у првом кругу, без потцењивања било ког од осталих кандидата и политичких опција”, рекла је Брнабић новинарима.

Како је рекла, у историјску победу верују из неколико разлога:

“Зато што резултати говоре о томе какав је Вучић кандидат, зато што је у овом тренутку најважнија стабилност, а две ствари о којима ћемо причати и које су слика Вуцицћа као кандидата су управо мир и стабилност. Трећи разлог је његова озбиљност и посвећеност, и преданост Србији, српском народу и грађанима Србије”.

Брнабић је изразила уверење да ће грађани гласати за дела и резултате, и зато што препознају посвећеност код председника Вучића.

“Да ће гласати за непроспаване ноћи, за свакодневну борбу и за пуну преданост свих ових година. Тиме ћемо обезбедити да Србија настави да побеђује”, рекла је Брнабић.

Она је навела да данас, више него икада у савременој историји Србије, нашој земљи требају снага, стабилност, озбиљност и сигурност, а све то, каже, представља њихов кандидат – Александар Вучић.

Поручила је да поштују све политичке противнике, и да ће кампања СНС бити позивитна у којој ће говорити о резултатима, о свему што је Вучић урадио, за шта се борио, али и о томе шта ће радити у будућности и каква је његова визија Србије,а то је, каже, Србија која побеђује у свим областима и тамо где није, не само побеђивала, него где није ни мислила да може да побеђује. Брнабић је указала да живимо у тешким, комплексним временима, у којима Вучић нуди мир, сигурност и стабилност.

Навела је да ће председничка кампања почети сутра из Јабланичког округа, на скупу у Лесковцу.

Додала је да ће због свих политичких дешавања бити немогуће водити кампању каква би се водила у другачијим околностима, јер ће Вучић бити посвећен послу председника, како би се сачували мир и стабилност.

“Да бисмо Србију одбранили од свих притисака и наставили пут политичке суверености и доношења одлука у интересу грађана. Не лево или десно, не исток или запад, већ у нашем инетересу, за наше грађане”, рекла је Брнабић.

Идемо по победу,одмах прикупљање потписа

„Одмах почињемо прикупљање потписа“, рекла је она и напоменула да је то требало да почне у 11.00 сати, али да се мало касни због обавеза и разговора које је Вучић имао са амбасадорима и дрзавницима.

То говори о томе и каква ће бити кампања, рекла је Брнабић и указала да ће Вучиху обавезе према Србији бити на првом месту, а на другом странка, коалиција и кампања.

Брнабић: Дачић и Пастор први потписима подржали Вучића

Потредседница СНС Ана Брнабић, председник СПС Ивица Дачић и председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор први су својим потписима подржали потписао кандидатуру председника СНС Александра Вучића на председничким изборима 3. априла.

Они су подршку Вучићу пружили у седишту СНС на Новом Београду након што је СНС саопштила да је Председништво те странке донео одлуку да Вучић буде председнички кандидат коалиционе листе „Александар Вучић заједно можемо све“.

Шапић подржао кандидатуру Вучића за председника

Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда Александар Шапић, данас је дао потпис подршке кандидатури Александра Вучића на председничким изборима.

„Председник Вучић је, свиме што је урадио за Србију, био једино право решење за нашег председничког кандидата. Сигуран сам да то и већински наш народ мисли и да ће то показати својом подршком на изборима“ – изјавио је Шапић,након што је потписао листу подршке за кандидатуру Вучића у Земуну, а саопштио СНС.

Весић потписао подршку за кандидатуру Александра Вучића

Члан Председништва Српске напредне странке и заменик шефа изборног штаба СНС Горан Весић подржао је данас потписом кандидатуру Александра Вучића за председника Србије.

Весић је кандидатуру потписао у просторијама Општинског одбора СНС на Звездари.

Весић је истакао да десетине хиљада грађана, који потписују подршку председничкој кандидатури Александра Вучића говори о томе какву он има подршку у народу.

„Глас за Вучића и његов реизбор за председника Србије, значиће да це просечна плата у Србији 2026. године бити 1.000 евра, док ће у Београду бити 1.280 евра. Просечна пензија износиће 500 евра“, рекао је Весић.

Он је поручио да ће се наставити са отварањем фабрика и нових радних места, са изградњом путева и пруга, са изградњом Србије.

„Најважније је, у ово време политичке и економске нестабилности у Европи, да глас за Александра Вучића, значи глас за мир и за стабилност, а то је у овом тренутку најпотребније. Мир и стабилност једино може да обезбеди Александар Вучић“, поручио је Весић.

Мировић: Вучић ће и у новом мандату сачувати мир

Председник Покрајинске владе и функционер СНС Игор Мировић изјаво је данас да се придружио великом броју грађана и подржао кандидатуру Александра Вучића за председника Србије у новом мандату због великих резултата које је Србија до сада имала под његовим вођством.

„Економија је јачала и бројне српске породице добиле су шансу за бољи живот, мир и безбедност у земљи која се лечила и излечила од прљавог наслеђа транзиције“, рекао је Мировић приликом потписивања подршке за кандидатуру Александра Вучића.

Он сматра да међународни углед наше земље и њена европска перспектива јесу нешто што ће Вучића, уверен је, водити и у новом мандату, због прилика које се не смеју пропустити, да би се завршило започето и настављена изградња Србије.

„Данас сви заједно дишемо као један – и Војводина, коју представљам, и Шумадија и други наши крајеви, јер се напредак види на сваком кораку, а победа Александра Вучића биће наставак борбе за још јачи економски и друштвени преображај. Модерна Србија рађа се пред нашим очима. Будимо сложни да јој помогнемо да у миру и заједништву добије председника каквог заслужује“, навео је Мировић.

Михајловић: Глас за Вучића је глас за мир и стабилност

Чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да је глас за Александра Вучића на изборима, глас за мир, стабилност и економски развој државе и свих грађана.

Она је, у саопштењу достављеном медијима, после седнице Председништва странке, на којој је донета одлука да Александар Вучић буде кандидат за председника, изјавила да Србија треба да се поноси резултатима које је актуелни председник остварио у протеклих пет година.

„Наш кандидат и пре пет година и сада јесте председник СНС Александар Вучић. Наш слоган „дела говоре“ није реда ради, већ тиме показујемо колико тога је урађено у протеклих неколико година. Оно што је најважније јесте да је председник Вучић гарант мира, стабилности и економског развоја. Позивам грађане да дају потпис за нашег кандидата и да верују свом председнику“, поручила је Михајловић.

Вулин и Лазаревић подржали кандидатуру Вучића

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин данас је заједно са генералом у пензији и бившим командантом приштинског корпуса војске Југославије Владимиром Лазаревићем и стотинама чланова и присталица Покрета социјалиста у Књажевцу дао потпис подршке кандидатури Александра Вучића на предстојећим председничким изборима.

„Поносан сам и захвалан сам што је Српска напредна странка одлучила да Александар Вучић буде председнички кандидат Српске напредне странке, самим тим он је и председнички кандидат

Покрета социјалиста“, рекао је Вулин.

У саопштењу странке се наводи да је Вучић председнички кандидат свих слободномислећих људи, свих којима је стало до слободне и усправне Србије.

„Поносан сам и захвалан што је Српска напредна странка одлучила да кандидује Александра Вучића за председника Србије што значи да није поклекла пред силом великих, да се није поколебала и поломила, да неће одустати од политике војне неутралности и заштите Срба, без обзира где живе“, поручио је Вулин у Књажевцу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг