Премијерка Србије и потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је данас да је једногласно донета одлука да странка изађе на изборе са листом „Александар Вучић – Заједно можемо све“. На седници Председништва и Главног одлука донета је једногласна одлука да Александар Вучи буде носилац листа те странке, рекла је Брнабић новинарима. Прва на листи за парламентарне изборе биће професорка Даница Грујичић, додала је она , а први на листи  за београдске изборе је Александар Шапић.

Седница Председништва Српске напредне странке (СНС) почела је нешто после 11 сати, а након ње, одржана је и седница Главног одбора. Међу првима су у у Комбанк дворану стигли функционери странке Горан Весић, Томислав Момировић, Дарија Кисић Тепавчевић, Миленко Јованов, Синиша Мали, Младен Шарчевић Маја Гојковић, Милош Вучевић, Владимир Орлић, Петар Петковић, Зоран Ђорђевић…

Око 11 сати, стигао је и председник Србије Александар Вучић.

Председник је казао да ће бити великих промена.

Брнабић: Одлука о председничком кандидату СНС ускоро

Српска напредна странка ускоро ће имати још један састанак Председништва и Главног одбора на ком ће донети коначну одлуку о председничком кандидату, а СНС види Александра Вучића као свог кандидата, изјавила је потпредседница странке Ана Брнабић.

„Свакако да СНС жели да Вучић буде наш кандидат, то је апсолутно најбоље за Србију и једина опција која гарантује да Србија настави да се развија овом брзином“, рекла је Брнабић после седнице Главног одбора СНС.

За институције, не реваншизам

За разлику од њих који позивају на реваншизам, обећавају нам хапшења, ми верујемо у институције и владавину права, изјавила је данас премијерка Србије и потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић.

Верујемо у тужилаштво и судство и желимо да живимо у земљи у којој нема заштићених. Да хапсимо, судимо и пресуђујемо сами некоме, нећемо, поручила је Брнабић састанка Председништва и Главног одбора СНС у Београду.

Да ли се надам да ће пред законом одговарати они који су крали и обогатили се, постали мултимилионери тако што су злоупотребили политичке функције ? Да, надам се, рекла је она.

Ако је неко постао богатији за 619 милиона евра, као што је Драган Ђилас сам пријавио, онда помислите колико је могло вртића или научно-технолошких паркова да се изгради, рекла је Брнабић и додала да је деоница аутопута код Паковраћа коштала мање од тих 619 милиона.

Ја реваншизам не обећавам, јер верујем у владавину права, поновила је Брнабић.

Само у СНС постоји дебата

Потпредседница Српске напредне странке(СНС) Ана Брнабић изјавила је данас да је СНС једина странка у којој постоји дебата и у којој људи слободно могу да имају другачије мишљење, да га кажу и да за то не трпе последице.

Брнабић је на новинарско питање да ли Вучић уопште има алтернативу у СНС или се он бира по аутоматизму за носиоца свих изборних листа, одговорила да је и данас, на састанку Председништва странке и седници Главног одбора, било људи који су мислили да неко други треба да буде носилац изборне листе, али је одбила да каже који су то људи и кога су предлагали.

„Ја о тим дебатама нећу говорити јавно. Видели сте да је и за референдум било наших чланова који су гласали против, иако је СНС позвао своје гласаче да гласају за уставне промене. Оставили смо то иза себе и сада идемо даље у кампању“, поручила је Брнабић.

Она је истакла да су сви у странци радили много, али да сматра да је Александар Вучић најзаслужнији за то како изгледа Србија данас.

„Он је имао најјаснију визију и највише је веровао од свих нас да Србија то може“, рекла је Брнабићева.

ТопПрес/ Извор: Танјуг