Алем Ровчанин на едукацији у Турској радио телевизији (ТРТ), фото: РИНА

Анкара – У организацији Турске агенције за сарадњу и координацију и Турске радио телевизије, преставници медијских кућа из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске учествују на седмодневној едукацији у Анкари у оквиру програма обуке камермана. На наведеној едукацији учествовује је и власник портала „ПП Медиа” из Пријепоља Алем Ровчанин.

„Било ми је задовољство што сам био део екипе од 25 медијских радника из четири земље бивше Југославије, који су имали прилику да се током седам дана упознају са радом једне од највећих светских медијских кућа. Стекао сам нова знања и упознао се са методама снимања које користе велики медији, као и са целим поступком у постпродукцији”, рекао је Алем Ровчанин са агенцију РИНА.

Медијски радници током обуке на Турској радио телевизији, у једном од највећих студија у Европи

Реч је о пројекту едукације медијских техника осмишљеном од стране ТИКА-е и ТРТ-а, где је акценат стављен на рад са камером. Обука коју спроводе предавачи са деценијским искуством и радом у једној од највећих светских медијских кућа, одржава се у кабинету ТРТ-а.

Представници медија из готово целе бивше Југосавије, имали су прилику да се упознају са најновијим камерама високе резолуције и да сазнају све предности које оне у раду доносе.

Део менаџмента Турске радио телевизије

Поред едукације, медијски упосленици имали су прилику за међусобно упознавање и шансу да размене искустава. Двадесетпеточлану екипу која се налази у Анкари, чине између осталих представници великих телевизијских кућа РТЛ -а, РТВ-а, РТЦГ, БХРТ и РТВ Нови Пазар. Такође ту су екипе из неколико регионалних и локалних медија из све четири земље.

ТопПрес/ РИНА