Топола – У среду, 19. маја, у кругу Дома здравља “Свети Ђорђе” у Тополи организоваће се садња 75 различитих врста садница. Садња се организује у оквиру кампање “Зелена Србија”.

Тим поводом од 13 часова гости Општине Топола биће амбасадори Бразила, Едуардо Ботељо Барбоса и Републике Кипра, Димитриос Теофилакту. Њихове екселенције ће том приликом симболично посадити по једну садницу, саопштено је из службе за односе са јавношћу општине Топола.

У оквиру протокола присутнима ће се, поред њихових екселенција, обратити и председник општине Топола, Игор Петровић и Слађан Велинов, директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, институционалног покровитеља кампање.

Општина Топола је четврта у овој години од 10 градова и општина у којима ће се организовати садња. Претходно ове године саднице су засађене у Зрењанину, Бачкој Паланци и Прибоју. Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, као друштвено одговорна институција овом кампањом жели да допринесе подизању свести грађана, локалних самоуправа и компанија о значају озелењавања Србије. Поред тога, Директорат тежи и размени искустава са земљама које имају дипломатска представништва у нашој земљи, наводи се у саопштењу службе за информисање општине Топола.

ТопПрес