putevi-Thinkstockputevi-Thinkstock

Током данашњег дана возаче очекују променљиве временске прилике, и даље са снегом, сузнежицом, а у појединим деловима земље и са леденом кишом, саопштио је јутрос АМСС.

Како се наводи, путеви првог и другог приоритета су проходни, застоја и прекида нема.

Возачи се упозоравају да испод новог снежног покривача на појединим деоницама има леда, што представља велику опасност у вожњи.

Уколико се наиђе на подручја захваћена леденом кишом потребно је одмах максимално смањити брзину вожње, а уједно и удвостричити безбедно одстојање између возила.

С обзиром на то да многи користе викенд како би отпутовали ка скијалиштима и зимским центрима, у поподневним сатима се очекује већи број возила на путевима који воде у више планинске пределе.

Одложени радови

Због лоших временских услова, одлажу се радови на деоници Горњи Милановац-Прељина, као и на деоници Картовска стена – Гуча.

До 7. марта изводиће се радови на замени дотрајале и оштећене заштитне ограде, као и на уређењу банкина на делу ауто-пута који пролази кроз Београд од моста „Газела“ до петља „Змај“, у смеру Београд – Добановци. За време радова за саобраћај је затворена зауставна – десна саобраћајана трака, сваког дана у деоницама од 1,5 км.

Према последњим информацијама ЈП „Путеви Србије“, нема задржавањана наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције РС, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 мин.

Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске, тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима, напомиње АМСС.

ТопПрес/ Извор: Танјуг