foto tanjug.foto tanjug

Возаче вечерас очекује умерен интензитет саобраћаја, који се на аутопутевима и главним путним правцима одвија без ванредних застоја и прекида, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Већи број возила могућ је пре свега на прилазним путевима већих градских средина, што је и карактеристично за крај викенда.

АМСС подсећа да честе промене времена са повременим локалним пљусковима и временским непогодама захтевају већу пажњу и опрезност у вожњи. Метеоролози најављују на југу Баната, у Поморављу, на истоку, југоистоку и југу Србије локалне пљускове са грмљавином.

Посебну пажњу треба обратити и на деоницама на којима се изводе радови, а где је услед измењеног режима саобраћаја потребно поштовати постављену саобраћајну сигнализацију.

Према последњим информацијама добијених од ЈП „Путеви Србије“ нема задржавања на наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 минута, на прелазу „Батровци“ путничка возила чекају око 30 минута на излаз из Србије, али је и међупростор до хрватског прелаза Бајаково попуњен

путничким возилима, а задржавања самим тим дужа од задржавања на нашим прелазима.

Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске, тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг