Прељина, наплатна рампа, фото: ГЗС, илустрација

Други радни дан у недељи доноси повремено појачан саобраћај, а разлог томе је и средина месеца као и смена туриста што је узрок већег протока возила и појачаног саобраћаја како на аутопутевима тако и на граничним прелазима.

Ауто-мото савез Србије упозорава да је сада присутан и већи број возила страних таблица који на путу ка западним деловима Европе пролазе кроз нашу земљу, а што доприноси појачаном саобраћају.

АМСС упозорава и на радове на појединим деоницама због којих ће доћи до измена у режиму саобраћаја.

Тако ће се сутра од 9 до 15 часова због постављања видео надзора на стубовима јавне расвете на натпутњацима Ковиљ и Бешка саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила које ће бити ручно регулисано.

Јуче је почела фаза 12 радова на појачаном одржавању на путу Зрењанина – Ечка у дужини од 600 метара. За време извођења радова саобраћај ће се одвијати једном коловозном траком, наизменичним пропуштањем возила, уз регулацију семафорима.

Од 7 до 17 часова изводиће се радови на обележавању ознака на деоници петља Нови Сад Југ-петља Стара Пазова у смеру ка Старој Пазови и то од 15. до 22. августа десна ивична линија,а у зони радова за саобраћај је затворена возна и зауставна трака, те се саобраћај одвија претицајном траком.

Од 22. до 31. августа раде се разделна и лева ивична линија, а у зони радова за саобраћај ће бити затворена претицајна трака.

До 21. августа од 8 до 15 часова изводиће се радови на одржавању риголе на деоници Сурчин- Обреновац у смеру ка Сурчину.

Током извођења радова за саобраћај је затворена зауставна трака.

Од 15. августа због обезбеђивања радова на изградњи моста број 1 у оквиру И фазе радова на изградњи будућег ауто-путу Рума – Шабац биће измењен режим саобраћаја у зони петље Рума, у оба смера. Током извођења радова, за саобраћај ће бити затворене претицајне саобраћајне траке, док ће се саобраћај одвијати возним тракама.

Према информацијама Управе граничне Полиције добијеним у 17 и 15 часова, путничка возила чекају на граничном прелазу Хоргош 2, на излазу из земље 90 минута, на Градини на улазу 30 минута, на Прешеву на улазу 80 минута, а на прелазу Гостун на излазу 30 минута а на улазу 45 минута.

На прелазу Јабука путничка возила чекају 30 минута приликом уласка у земљу.

Теретна возила чекају на Хоргошу 240 минута, на Келебији, Батровцима и Шиду 120 минута, а на прелазу Сремска Рача 60 минута приликом изласка из земље.

ТопПрес/ Извор: Танјуг