foto tanjugfoto tanjug

Возаче вечерас, поред појачаног саобраћаја, очекују повољне временске прилике, са сувим коловозима и добром видљивошћу, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Изузетак су, како се наводи, југозападни крајеви Србије, подручја Златибора и Пожеге, где су коловози због пљускова и повремене кише мокри.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 минута, сем на прелазу Хоргош са Мадјарском где се на излазу из земље чека око сат времена.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза задржавања су до 30 минута, са тенденцијом пораста на прелазу „Хоргош“ и „Батровци“, када су задржавања често променљива и крећу се у интервалима од 30 до 60 минута.

Појачан саобраћај могућ је и на осталим прелазима са Босном и Херцеговином и Црном Гором.

Препорука је да се возачи пре пута информишу о задржавањима, као и да користе алтернативне граничне прелазе.

У сарадњи АМС С и МУП постављене су две веб камере на АМС С порталу које прате стање на граничном прелазу Батровци са Хрватском. У плану је активација камера на још три најфреквентнија гранична прелаза – Хоргош, Прешево и Градина уочи туристичке сезоне.

Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске, тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг