Захлађење најављено за данас захтеваће спорију вожњу и више опрезности за воланом. Мокре коловозе, возачи могу очекивати најпре на северу и и западу земље док је у брдско-планинским пределима могуће и формирање мањег снежног покривача, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Према последњим информацијама добијеним од ЈП „Путеви Србије“, нема задржавања на наплатним станицама.

Како је саопштила Управа граничне полиције задржавања нема ни на путничким терминалима граничних прелаза у земљи.

На теретним терминалима на излазу из земље возила код Шида чекају осам сати, на Хоргошу шест, код Бачке Паланке чекају пет, на Батровцима четири, на Келебији три, а код Богојева два сата.

Радови на путевима, измене у саобраћају

На више путева у Србији изводе се радови због чега се саобраћај одвија по измењеном режиму.

На ауто-путу Е-75, у његовом градском делу, од петље Аеродром до петље Бубањ поток, до сутра се од 10 до 16 часова настављају радови на чишћењу одводних каналета у разделном појасу.

Зато је затворена претицајна саобраћајна трака на краћим деоницама ауто-пута кроз град Београд, а саобраћај се одвија возном саобраћајном траком.

На ауто-путу Е-75, на деоници Алексинац – петља Трупале, у зони петље Алексинац, до 26. априла изводе се радови на реконструкцији коловоза, па је затворена десна коловозна трака Београд-Ниш, а саобраћај се одвија левом коловозном траком Ниш-Београд.

На ауто-путу Е-763, на деоници Љиг – Таково, данас од осам до 17 часова извосе се радови на испирању тунелских цеви у тунелу Бранчић. За саобраћај је затворена једна саобраћајна трака, а саобраћај се одвија слободном саобраћајном траком.

На петљи Сурчин-петља Остружница, до 1. новембра ове године због радова на рехабилитацији коловоза у десној саобраћајној траци на мосту преко Саве, саобраћај из правца Новог Сада ка Београду преусмерен је на новоизграђени део моста, супротан смер, правац Београд ка Новом Саду.

На путу Младеновац – Селтерс бања, у Младеновцу, обустављен је саобраћај за сва возила на надвожњаку преко пруге.

Алтернативни путни правац је обилазница државним путем И Б реда број 25. На наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према најновијим информацијама Управе граничне полиције, теретна моторна возила се на излазу из земље на граничном прелазу Батровци, задржавају четири сата, на Хоргошу шест, Келебији три сата, Бачкој Паланци пет, Богојеву два сата а на граничном прелазу Шид 10 сати.

На осталим граничним прелазима нема дужег задржавања.

ТопПрес/ Извор: Танјуг