Топола – Део туристичке понуде Тополе већ седам година је Анина домаћа зимница. Наиме, Ана Никодијевић из Овсишта, најпре је почела да прерађује воће и поврће за потребе своје породице, онда и за пријатеље а све то је прерасло у бизнис па ова млада жена годинама зимницом снабдева на стотине задовољних купаца широм Србије.

Фото: ТопПрес

„На мојим полицама можете наћи све што шпајиз било ког домаћинства треба да има од слатка, компота, сокова , џемова, а ту су и слане зимнице краставчићи, млевени парадајиз, разне врсте салата и разне врсте паприка док је главни производ онај без којег се не може замислити полица у сваком шпајизу ајвар. Оно по чему је моја ‘Анина зимница’ препознатљива јесте та зимска салата, тај спој воћа и поврћа у једној тегли, а ја се трудим да Анина домаћа зимница остане препознатљива и по квалитету и томе придајем највише пажње“, рекла је за ТопПрес Ана Никодијевић.

Фото: ТопПрес

Она до својих купаца углавном долази путем интернета а све је почело од једне Опленачке бербе када су се бројни посетиоци ове манифестације по први пут сусрели са њеним производима. Из године у годину задовољних купаца је све више а Ана истиче да је контакт са њима и разговор пресудан.

„Што се тиче купаца различите су потражње, у задње време народ се окренуо здравом начину живота, тако да су све више у потражњи производи без шећера , конзерванса, адитива . Има људи који купују све од слатког до ајвара, а  оних који купују само слатки програм или само слани. Упркос поскупљењу амбалаже ,сировина као што је шећер, уље ја сам се трудила да нађем неки баланс по питању цена производа. Где је било потребно повећати цену то сам и учинила тамо где није било потребно цена је остала иста. Све моје производе ја могу продати на кућном прагу без одласка на тезге и вашаре, морам бити искрена Дани Опленачке бербе су веома утицали на промоцију мојих производа и мог имена. Нажалост ја више не излажем своје производе ту, не зато што сам се уобразила већ зато што не могу постићи све. Моје производе је лако поручити, потребно је укуцати Анина домаћа зимница било на Инстаграму, фејсбуку  или гоогле претраживачу. Тамо ћете наћи број и све потребне информације. Ја своје производе не шаљем већ искључиво лично достављам купцима, са њима станем попричам минут, два, пет допунимо батерије позитивом ја сам увек срећна када су купци задовољни јер сваки производ правим с љубављу и никада ме није водила само зарада“, прича ова вредна домаћица из Овсишта.

Фото: ТопПрес

Посао припреме зимнице у њеној кухињи траје скоро целе године, све док има свежег воћа и поврћа, предах је свега пар месеци а онда се праве планови и осмишљају рецепти за нову сезону. У послу јој како каже највише помаже супруг који је задужен за набавку а син и ћерка су ветар у леђа да вредно ради и даље.

„Деца су се окренула послу који они воле, ако би сутра пожели да се баве овим послом ја ћу бити ту да им помогнем и покажем све што их занима. Колико је битно одржати квалитет толико је важно убацити новитете у производњу како би привукли нове муштерије и задржали старе“, закључује Ана.

Фото: ТопПрес

Поред продаје зимнице она је отишла и корак даље па често своје купце обрадује и домаћим колачима које за њих припреми а мирис слатких и сланих пита засигурно ће их довести у Овсиште поново.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес