Антић: Од 1. новембра цена горива у паду

Антић: Од 1. новембра цена горива у паду

Министар енергетике Александар Антић изјавио је да је од 1. новембра цена горива у Србији у паду и да ће тај пад бити настављен и следеће недеље. Антић је на седници Скупштине Србије рекао да је цена безоловног моторног горива пала за 7,6 динара, а евро дизела за шест динара.

„Тај тренд се наставља и очекујемо и следеће недеље даљи пада цене горива која је последица пада цене сирове нафте и транспортних трошкова јер се на Дунаву саобраћај због пораста нивоа воде поново одвија нормално“, рекао је Антић.

Он је истакао да су то били једини разлози који су од септембра до октобра довели до раста цене горива.

Антић је о тој цени говорио пошто је шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић тражио одговоре када ће бити смањене акцизе и ПДВ на горива, а питао је и да ли ће Србија реаговати на „прогон“ Срба у Црној Гори и када ће бити саопштено колико коштају консултантске услуге бившег британског премијера из времена бомбардовања СР Југославије Тонија Блера.

Обрадовић је казао и да је посланик СНС Звонимир Ђокић током свог излагања у парламенту претио да ће „опозицију појести мрак“, што су посланици СНС и председавајући Верољуб Арсић одбацили.

Посланик СНС Александар Марковић казао је да је Обрадовић „плаћеник“ једног од лидера Свеза за Србију Драгана Ђиласа и навео да су Ђилас и Драган Шолак нервозни, јер им је пропао план о куповини телевизије О2 и ТВ Прва.

„То им је био план, али им је пропао па су посебно нервозни и зато смо имали прилике да њихог плаћеника слушамо да дивља овде, лаже и измишља. Они су навикли да се само они богате и да њихови џепови буду пуни. Не знају просто на који начин сада да реагују“, оценио је Марковић.

Посланици иначе и даље разматрају амандмане на Предлог закона о централном регистру обавезног социјалног осигурања.

ТопПрес/ Извор: Бета

KOMENTARI