Горњи Милановац – Многи своје проблеме тихо нсое на својим плећима, а може се рећи да је један од њих Жељко Стефановић (21) из Горњег Милановца који болује од церебралне парализе и који је због своје скромности и недостатка средстава прескочио многе терапије. Он своје олакшање види у операцији колена и данас му је потребна помоћ.

Нема дана за двадесетједногодишњег Жељка да не помисли како сутра? За овог младог човека, сваки корак је на тетивама велики корак у сваком дану.

„Борим се са овим читав свој живот. Имам проблем, имао сам операцију, ходао сам на прстима, сада ходам на тетивама, од рођења се борим са цербралном парализом”, рекао је за Глас западне Србије Жељко Стефановић.

Иако живи са болесном мајком у иоле скромним условима, за Жељка нема тежег осећаја, него пролазити кроз животне сате чекајући боља и лакша времена.

„Више седим у стану, него што се крећем, са мајком живим, она се отежано креће и сваки дан је за мене велика борба”, рекао је овај младић.

У околностима, тешко намичући крај са крајем, овог младића очекује операција колена, која би га спасила да не остане у инвалидским колицима.

„Само што намакнем за моју мајку и за мене за основне животне потребе, потребно је ићи даље. Операција је велики корак и инвалидска колица су за мене велики и скупи ауто, јер се мама и ја свакодневно боримо да имамо за основно”, објашњава Жељко.
Неопходност операције саме Жељкове речи објашњавају његове тренутне муке које га прате од рођења.

„С обзиром на то да ударам колено о колено док се крећем, све ми се крв подлива кад ходам, требало би да одем на операцију како бих испртавио колена и тетиве. У животу бих највише волео да је мој једини ослонац корак и за мене сваки једна велика планина коју треба да пређем”, казао је Жељко.

И на крају сви долазимо до спознаје да је здравље најважније, а за Жељков сигурнији и стабилнији корак кроз живот, потребна је помоћ добрих људи.

Уплате на рачун: 155-4100181510454-37

Прилог емитован у емисији „150 минута” на Првој телевизији:

ТопПрес/ ГЗС, ПЗС