FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Заједничким средствима локалне самоуправе и министарства привреде у Аранђеловцу се реконструише спортска хала у Техничкој школи „Милета Николић.“ Инвестиција је ведна више од 50 милиона динара и предвиђено је да, осим фискултурне сале за три школе, то буде и спортска дворана у којој ће бити организована такмичења.

Средњошколци Слободан и Милош летњи распуст проводе у Аранђеловцу. Обојица воле спорт и фудбал и грају на школском терену, поред фискултурне сале која се реконструише.

„Надамо се да ћемо, од почетка нове школске године, ући у и реновирану салу и да ћемо у њој сада имати много боље услове за физичку културу“, каже Слободан Тодосијевић, ученик Техничке школе у Аранђеловцу.

После четири деценије од изградње, ова је прва комлетна реконструкција спорстке хале у којој наставу физичког изводи око хиљаду и по ученика из три школе. Обнавља се по најсавременијим стандардима – од пода до крова.

„Комплетна реконструкција водоводне, канализационе , електричне инсталације, комплетна реконструкција свлачионица. Могу вам рећи да ће под, односно паркет, бити по Фиба стандардима – имаћемо и трибине где ћемо имати око 500 седећих места“, најављује Драган Ранковић, директор Техничке школе „Милета Николић“ из
Аранђеловца.

Реконструкцијом спортске хале, започет је нови инвестициони циклус улагања у школе на територији Аранђеловца. Приоритет је стварање једнаких услова за децу на сеоском и градском подручју.

„Такође, реконструкција још две школе које су одобрене преко Канцеларије за јавна улагања: то је школа „Светолик Ранковић“ чија ће реконструкција коштати негде око 150 милиона динара и реконструкцја школе „Милан Илић Чича“, негде око 70 до 80милиона динара.

Аранђеловац је град спорта. Обнова хале пружиће врхунске услове за око шездесет клубова у тој општини и организацију међународних такмичења.

ТопПрес/ Извор: РТС