foto ilustracija, profimedia alamyfoto ilustracija, profimedia alamy

У општини Аранђеловац ове године посебна пажња биће посвећена школарцима. У плану су реконструкције школа, опремање, увођење савремених технологија у настави. Из општинског буџетауз помоћ Министарства и других републичких фондова биће уложено око три милиона евра.

Раван кров у Основној школи „Светолик Ранковић“ подигнутој још 1974. године због ког су све учионице на спрату прокишњавале, замењен је. Учионице су сређене, стижу и савремена учила. Ђаци кажу да већ користе паметне табле, интернет, али ишчекују и нову опрему која ће им помоћи у настави.

Кров је замењен, предстоји опремање школе, милион евра обезбедили су Општина и Министарство.

„Санираћемо последице које су настале због дуготрајног прокишњавања. Радови почињу у јуну ове године и надамо се да ће тада школа бити много функционалнија“, каже Снежана Ћосић, директорка Основне школе „Светолик Ранковић“.

Почиње реконструкција и у Основној школи „Милан Илић Чича“, старе школске зграде подигнуте 1885. године.

„Урадићемо још и игралиште које се налази између ова два објекта, средићемо и дворишта око старе школе, а у све то биће уложено око 70 милиона динара, каже Синиша Јовановић, директор школе.

„Осим за реконструкцију и опремање школа из општинског буџета издваја се новац и за стипендије, помоћ сиромашним ђацима. Финансирамо превоз, а деци са инвалидитетом плаћамо смештај и исхрану у домовима, иако су смештени ван територије општине Аранђеловац“, каже Бојан Радовић, председник Општине Аранђеловац.

Локална самоуправа финансира стипендије за 300 студената, успешне основце и средњошколце.

ТопПрес/ Извор: РТС