Аранђеловчани и Аранђеловчанке против наркоманије

Аранђеловчани и Аранђеловчанке против наркоманије

Грађани Аранђеловца одржали су протестну шетњу главном улицом, како би указали на проблем продаје наркотика у граду и од надлежних затражили хитно решавање тог проблема. Повод за протест је недавна трагедија: петнаестогодишња тинејџерка преминула је током журке посла узимања екстазија.

Група грађана „Аранђеловчани и Аранђеловчанке“ организовала се преко друштвених мрежа и одржала протестну шетњу главном улицом, како би указала на проблем продаје наркотика у граду и од надлежних затражила хитно решавање тог проблема.

„Наши захтеви су да се оформи посебно радно тело које ће радити на проблему наркоманије, да полиција, тужилаштво и суд раде свој посао, да се ради на едукацији деце и родитеља, да наша деца науче да кажу НЕ дрогама“, објашњава Иван Р. Ивановић, из Удружења грађана „Аранђеловчани и Аранђеловчанке“.

Едукације морају бити о врстама дроге, последицама које остављају и, првенствено, о здравим стиловима живота, сматра Ана Ђорђевић.

„Нећемо на овом стати“, каже Гордана Стефановић, „мислим да је наша мисија да указујемо на проблем, све институције раде недовољно на овом проблему.“

Повод за протест је недавна трагедија: 2. новембра петнаестогодишња тинејџерка из Аранђеловца преминула је током журке у приватној кућо, посла узимања екстазија.

Грађани су забринути и зато су организовали акцију „Не окрећи главу, реци не“. Како тврде, дрога је све доступнија младима и траже хитно реаговање свих надлежних, како би се сузбила илегална продаја наркотика.

ТопПрес/ Извор: РТС, Невенка Ђелић