У недељу ће, поред Београда, Севојна и Бора, локални избори бити одржани и у Аранђеловцу, где су ванредни избори одржани 2010. године.

У Аранђеловцу је 2009. године распуштена Скупштина и уведена принудна управа. Ванредни избори одржани су 2010. године, због чега се одборници за локални парламент не бирају као у  већини градова Србије.

У Аранђеловцу право гласа има 37.711  грађана – за хиљаду и по мање него пре четири године, који је гласати на 40 бирачких места.

„У недељу, 4. марта, грађани ће моћи мда бирају између шест листа које су поднеле предлоге за председника Општине и кандидате за Скупштину општине Аранђеловац“, каже Негослав Петронијевић, секретар Изборне комисије. „Три листе су у потпуном броју предложиле 41 кандидата за одборнике Скупштине општине, једна листа има две трећине предложених кандидата а две листе имају трећину предложених кандидата.“

Аранђеловчани бирају председника Општине и нови сазив Скупштине са 41 одборником. За изборе у недељу у Аранђеловцу нема пријављених ни домаћих ни страних посматрача.

ТопПрес/ Извор: РТС