Топола – Црвени крст Топола је кроз пројекат јачања отпорности старијих особа и особа са инвалидитетом обезбедио новчану помоћ за кориснике Народне кухиње из категорија старијих од 70 година и особа са инвалидитетом и сметњама у развоју у висини од десет хиљада динара по кориснику, каже се у саопштењу које је достављено нашој редакцији.

Пројекат је одобрен на основу статистичког податка где су грађани општине Топола а самим тим и корисници Народне кухиње у категорији најстаријих у Републици Србији међу осталих пет општина.

Црвени крст Топола је у рекордном року у току два радна дана како је пројекат захтевао обрадио све кориснике из услуге коју пружа корисницима, како би у што ближем временском периоду свима који испуњавају ове услове на основу јединственог матичног броја били отворени једнократни рачуни за исплату и на које ће им бити уплаћен износ од десет хиљада динара једнократне новчане помоћи.

Знајући колико су ова средства значајна за саме кориснике, тако и њихове чланове породица закључно са 13. мајом 2022. године сви спискови су уредно отпремљени на задовољство свих којима ће новац бити исплаћен, наводи се у саопштењу.

ТопПрес