Гас ће за индустријске потрошаче од 1. маја бити јефтинији за око 15 одсто, изјавио је данас директор „Србијагаса“ Душан Бајатовић, а напоменуо је и да се цене гаса за домаћинства неће мењати.

„Створили су се услови да гас појефтини за индустријске потрошаче и оне који су на слободном тржишту. То појефтињење ће износити 15 плус-минус један одсто. Видећемо колико тачно када све израчунамо, али привредници могу да рачунају да ће појефтињење износити 15 одсто“, рекао је он.

Додао је да што се домаћинстава тиче, ту се ништа неће мењати и навео да су биле расправе и у Министарству енергетике и Министарству финансија око субвенционисања цене гаса.

Према његовим речима, од 1. маја више неће бити субвенционисања цене гаса од стране државе, већ ће цена бити реална, а социјална политика која је у вези са овом ценом вођена, коштала је више од милијарду долара.
Говорећи о прикључивањима домаћинстава на гас, он је рекао да је од септембра прошле године прикључено 25.000 домаћинстава, а да ускоро стиже нових 12.500 прикључака.

Додао је да и „Србијагас“ кубури са радном снагом, што се одражава и на прикључивање, али да ће се уз аутсорсинг наћи решење и за овај проблем, те да ће се у наредних 10 до 15 дана прикључивање убрзати.
Бајатовић је навео да је „Србијагас“ лане пословао добро, да су испоштоване све инвестиције, а што се наплате тиче – износила је 95,5 одсто.

ТопПрес/ Извор: Танјуг