Горњи Милановац, Рудник – Милош Мијаиловић (31) са Рудника пре неколико дана запалио је друштвене мреже својом објавом на фејсбуку, у којој је написао да продаје породичну кућу како би се сакупио новац за лечење мале Анике Манић из Горњег Милановца. Међутим, овај хумани младић великог срца није желео да стане и своју хуманитарну мисију наставља и даље, овај пут како каже, одриче се највреднијег што бајкери имају а то је бајкерски прслук.

„Бајкери имају две ствари које највише воле, то је мотор и бајкерски прслук. Ја свој прслук поносно носим већ 15 година, и одлучио сам да га продам како би родитељи мале Анике сакупили новац за њено лечење. Почетна цена је 3.000 еура, фотографија прслука је у групи буди хуман – хуманитарне лицитације и молим све пријатеље, бајкере, људе добре воље да прате групу и да помогну колико су у могућности“, рекао је за ТопПрес Милош Мијаиловић.

Овај хумани младић поставио је на свом фејсбук профилу видео снимак, у ком је још једном показао колико велико срце има. Он је између осталог, замолио све пријатеље да коментар на друштвеним мрежама буде screenshot слике да су послали 858 на 3030.

Његов бајкерски прслук, налази се у групи Буди хуман-хуманитарне лицитације, и као што је Милош у свом видео снимку рекао, почетна цена прслука је 3.000 еура а новац директно иде за лечење девојчице Анике Манић из Горњег Милановца.

Милош продаје свој бајкерски прслук за лечење мале Анике, фото: ТопПрес

Иначе, Аника се пре две године родила као здрава, јака беба, али је убрзо установљено да болује од Спиналне мишићне атрофије и то  најтежег облика. За ову болест кажу да је генетски убица деце број један. Реч је о реткој неуромишићној болести која је смртоносна и без терапије се живи једна, максимално две године.

Болест почиње тако што слабе мишићи ногу и руку, али касније слабе мишићи за дисање, гутање, кашљање и деца умиру од гушења или упале плућа.

Како би Аника преживела неопходно је да прими лек који кошта преко два милиона евра.

ТопПрес