ТопПрес, Виолета Бајовић

Топола – Самохрана мајка двоје деце, Виолета Бајовић из села Липовац већ годинама покушава да се избори са тешким животним условима. Супруг Тома преминуо је 2013. године, од тада бринула је о њихово двоје деце и свекрви. Без помоћи, подршке, разумевања изолована од комшија. Сваки њен покушај да за своју децу обезбеди боље услове живота наилазио би на отпор и неразумевање. Све ове године била је отац и мајка својој деци Петру (19) и Марини (17).

„Наш живот није био лак, мој муж је изненада преминуо, оставио нас је саме у овом суровом времену. Морала сам да научим како сама да васпитам и ишколујем децу, мислим да их добро усмеравам и да ће бити добри људи. Марина се школује у Крагујевцу а Петар је почео да ради. Хвала добрим људима који су му дали хлеб у руке. Свекрва нас је напустила пре две године, преминула је на мојим рукама јер хитна није могла да дође до наше куће. Када сам тражила помоћ доктора рекли су ми зар мислиш да ти доле дође хитна“, наводи Бајовић.

Управо то „доле“ је проблем Бајовића. До њихове куће води макадам у дужини од 200 метара. Прилично оштећен пут, на коме је вода копала канале и носила камен који је ту читаву деценију.

Оштећен пут и високо растиње, фото: ТопПрес

„До кућа изнад нас има асфалт, кад су радили нашу кућу и комшију изнад су оставили без асфалта. Разлог не знам вероватно се нисмо уклопили у тај план асфалтирања. Ајде што је макадам да је бар и то како треба него је вода уништила и ми сами смо од сваке поплаве санирали затварајући те кратере да би могла кола да пролазе. Поред пута је растиње које се надвија до пола пута, канала нема заравнила их вода носећи камен и   земљу. Најнижа смо кућа последња и ето на жалост сви проблеми дођу у наше двориште“, рекла је Бајовић.

Она тврди да је неколико пута обавештавала надлежне у локалној самоуправи молећи за помоћ, како каже не за њу већ за њену децу која планирају да остану на очевом прагу.

„Звала сам и молила да се помогне и санира пут, очисти растиње, да добијемо улично осветљење јер бандера нам је за то постављена испред дворишта и годинама тако стоји. Током зиме нам не чисте пут, овде се не силази. Све то тражим да би моја деца живела нормално као и остала да имају прилаз до куће. Кад  год би се обратила а то радим већ пет година,  наилазила би на ружне речи „шта ти увек кукаш, што теби мора да се помогне, ако ти не одговара продај имање па се пресели у град“ и слично. Ја нећу ићи одавде и нећу оставити праг свог супруга јер моја деца овде треба да остану“, казала је Бајовић.

ТопПрес