Чачак – Иако су многи Срби у својим домовима славили једну од највећих слава Светог Ђорђа, у чачанском породилишту такође је било весело.

Велики светитељ био је берићетан, па се у граду на Морави срећа осмехнула за девет породица, а некима дала и додатан повод за радост јер су принову добили на дан своје крсне славе. Рођено је девет беба, од којих је седам девојчица и два дечака.

„Очекивао сам да ће све брзо проћи, међутим лекари су ми рекли да је на Ђурђевдан велика гужва у породилишту и да будемо стрпљиви. Минути су пролазили као године, а чекаоница је била пуна нестрпљивих очева који су ишчекивали вести из сале. Добили смо здраву девојчицу, а супруга и ја нисмо имали дилему и дали смо јој име Ђурђина по великом светитељу. У народу се то каже да је сама себи дала име. С бзиром на то да сам и ја славио и оставио госте кући, касније се славље наставило до дубоко у ноћ“, рекао је за РИНУ један од поносних очева.

Од почетка године, ово је по трећи пут да лекари у чачанском породилишту имају пуне руке посла, 7. марта рођено 12 беба у једном дану, док је 10. јанура на свет стигло 11 малишана.

ТопПрес/ ГЗС,  РИНА