Топола – Данас је по 11. пут  одржана акција „Заврни рукаве“ на 313 локација у Србији. Овој еколошкој акцији прикључили су се и мештани села Белосавци који су у организацији Удружења  грађана „Брест“ сакупљали смеће у свом селу.

„Акција успешна, свака част за учеснике.  По киши која је све време падала, 10 учесника је скупило преко 100 џакова смећа. Невероватно је колико 10 људи може да уради за сат ипо. И шта бисмо све урадили да нас је било 20, и шта бисмо све урадили да није падала киша.И шта ћемо све урадити следећи пут. Нека ово буде прва у низу акција у организацији Удружење грађана – Брест и прва акција у којој смо наше село учинили бољим“, рекли су у Удружењу грађана „Брест“.

Фото: Удружење грађана „Брест“

Ову аакцију подржала је и главна урбанисткиња у општини Топола Андрић Маријана која је са својим комшијама сакупљала отпад.

„Удружили се и скупили неодговорнст других у џакове. Хвала удружењу грађана Брест, које нас је, пријавило да будемо део акције „Заврни рукаве. Хвала данашњој екипи, која је показала да има наде за нас“, казала је Маријана.

Иначе, претходна акција „Заврни рукаве“ је била највећа акција чишћења Србије до сада, отпад је  сакупљало 5.500 учесника на 160 локација.

ТопПрес

Фото: Удружење грађана „Брест“