У  уторак  ће бити објављена коначна листа 13.500 пензионера који су добили право на бесплатну рехабилитацију у једном од 24 српска лечилишта.

На оглас је у овој години поднето око 37.000 пријава, мање него лане, када се на конкурс пријавило 40.500 најстаријих из целе Србије.

Као и раније, на листама жеља корисника пензија и сада су се најчешће налазиле Врњачка Бања, Ковиљача, Нишка бања, затим врднички “Термал”, Кањижа и Рибарска бања.

За боравак су могли да се јаве пензионери свих категорија запослених, самосталних делатности и пољопривредника чија пензија није већа од 24.980 динара, али под условом да немају друга примања и да нису ишли у бању преко ПИО фонда у последњих пет година.

На редослед на ранг-листи утицали су висина пензије, дужина стажа осигурања, дужина коришћења пензије, док су корисници права на туђу негу и помоћ добили додатних 10 бодова, а деца са породичном пензијом још пет.

– Приговор на ранг-листу могао се поднети у року од пет радних дана од дана објављивања прелиминарне ранг-листе. Комисија је разматрала поднете приговоре а жалили су се углавном они који нису били на прелиминарној листи, и утврдила коначну ранг-листу коју ће у уторак објавити – кажу у ПИО фонду.

ТопПрес/ Извор: Вечерње новости