Без договора синдиката просвете и министарства

Без договора синдиката просвете и министарства

Представници четири репрезентативна синдиката у просвети на састанку са представницима ресорног министарства нису постигли коначан договор о платним разредима. Најављују да ће наредне среде, 19. септембра, наставити штрајк скраћењем часова на 30 минута.

Председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић рекла је да ће се преговори наставити и да ће наредни састанак са надлежнима бити одржан у уторак, 18. септембра.

Јанковић је подсетила да су часови били скраћени 3. и 9. септембра, а да ће од 24. септембра разматрати радикализацију штрајка, али да о облику и моделу штрајка не може сада да се изјасни.

Њихов захтев је да сви запослени у просвети, са седмим степеном образовања буду у деветој групи, у првом платном разреду и да кроз ту групу напредују.

Како је рекла Јанковић, просветари овог пута не траже новац, већ позицију, у оквиру свих оних који су обухваћени Законом о запосленима у јавним службама, где су поред просвете и здравство, наука, туризам, спортске и социјалне организације.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI