Чачак / Горњи Милановац – Након поплаве која се у раним јутарњим сатима догодила у чачанском селу Јанчићи, затечени мештани стоје на обалама реке Каменице и сабирају сву штету која је настала за само неколико тренутака. Оваква поплава, према њиховим речима, не памти се ни 2014. године.

„Тешка ноћ, али још теже јутро је иза мештана. Вода је ушла у куће и викендице, поплављени су воћњаци, однети путеви и прилази до домаћинстава. Река је још увек набујала, мутна и прљава са собом носи дрвеће и грађевински материјал који је покупила својим током. У селу је причињена огромна материјална штета, али најважније је да није било људских жртава. Тек сада када су падавине стале могу се видети све размере ових поплава“, каже за РИНУ мештанин Милија Савић.

Фото: РИНА

Невреме је огромну штету причинило у селу Богданица које се налази на територији општине Горњи Милановац. Водена стихија однела је два моста који су потпуно уништени.

„Од мостова није остало ништа, ово је незапамћена катастрофа и чак горе него 2014. године. Нико није очекивао овакве поплаве, вода је ушла у куће а људи су бежали на спратове како би се спасили. Читаву ноћ није било сна“, каже Петар Петровић.

Фото: РИНА

Поплављене су куће и у чачаснским селима Пријвор и Цагање које се налазе оред речног корита. У Миоковцима је дошло и до урушавања моста на реци Чемерници који повезује неколико села.

„У раним јутарњим сатима ватрогасци спасиоци су евакуисали жену из Пријевора. Чим то врменске прилике дозволе креће се у санацију оштећених путева“, рекао је Братислав Зечевић из Цивилне заштите Чачак.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА