Љиг – У Љигу је данас боравио помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, Александар Богићевић, са својим сарадницима. На терену је обишао пољопривредно газдинство Миломира Ђорђевића, једног од водећих произвођача млека у Колубарском округу, заједно са представницима локалне самоуправе Општине Љиг и пољопривредно-стручне службе из Ваљева.

У директном контакту, информисани су о проблемима произвођача и ситуацији на пољопривредном тржишту.

„Пољопривредни произвођачи би требало више да користе подстицајна средства које додељује држава, саветујем и господину Ђорђевићу да аплицира за оно што му је потребно и добије та средства. Надам се да ће на тај начин увећати своју производњу. Један од приоритета Министарства биће побољшање инфраструктуре, конкретно атарски путеви. Српском сељаку је битно да има добар пут и расвету, да би се поистоветио са људима у граду“, истакао је помоћник министра Александар Богићевић.

Начелник општинске управе Љиг, Милан Јанићијевић, захвалио се на посети представницима Министарства и истакао значај данашње посете и спремност Владе и ресорног министарства да помогне сеоским срединама какава је и наша. Додао је да је санација атарских путева од изузетног значаја за пољопривреднике и да ће уз помоћ државе и Општина Љиг наставити са улагањима и подстицајима за пољопривреду.

 

 

ТопПрес/ ГЗС